Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Moravskoslezský kraj

Vlak společnosti Leo Express směřující z Bohumína do Prahy před pátou hodinou ranní usmrtil na nádraží v Jistebníku ženu středního věku. Na místě zasahovali hasiči ze stanice Bílovec a drážní jednotka z Ostravy.

Střet vlakové soupravy s osobou byl operátorům ZZS nahlášen v pět hodin a na místo události, poblíž železniční stanice v Jistebníku na Novojičínsku, byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště ve Fulneku.

Lékař ZZS po svém příjezdu zjistil, že žena středního věku utrpěla při střetu s vlakem poranění neslučitelná se životem a mohl pouze konstatovat její smrt.

Hasiči ze stanice Ostrava-Zábřeh zasahovali v Klimkovicích u tragické srážky osobního automobilu s chodcem. Pracovníkům krajského operační střediska ZZS byl před tři čtvrtě na sedm nahlášen střet osobního vozidla s člověkem, a to mezi obcemi Klimkovice a Vřesina. Na místo neprodleně kromě hasičů vyjela i posádka rychlé lékařské pomoci.

Zasahující lékařka nalezla třiačtyřicetiletého muže bez známek života. Došlo k selhání dýchání a srdeční činnosti postiženého. První pomoc se mu snažili poskytnout svědkové události ještě před příjezdem sanitního vozidla. Posádka ZZS zahájila rozšířenou resuscitaci, a to za použití přístrojové techniky a léků.

Pacient utrpěl vážné poranění v oblasti hlavy a dále mnohočetná poranění končetin. Jejich následkům na místě podlehl, veškeré snahy o záchranu muže byla marná a lékařka ZZS musela konstatovat smrt.