Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Moravskoslezský kraj

K chodci, kterého srazila tramvaj v ostravské ulici Výškovická, zamířili hasiči, policisté i záchranáři. Doprava v jednom jízdním pruhu byla omezena.

Šestačtyřicetiletý muž byl po nehodě v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a mozku. Pacientovi bylo nutno zajistit dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci.

Po podání potřebných léků a přípravě k transportu jej posádka ZZS přepravila do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě a předala do péče týmu urgentního příjmu. Stav muže byl v té době kritický.

Jednotka profesionálních hasičů (HZS MSK) z Havířova (okres Karviná) zasahovala v úterý 17. 12. 2013 dopoledne v Havířově-Městě v Karvinské ulici u nehody osobního automobilu Peugeot 206. Skončil v kovovém plotu na boku.

V autě cestovaly dvě osoby, které se zranily. Vyproštěny z auta byly před příjezdem hasičů. Hasiči zabezpečili havarované auto před požárem a zajistili jeho stabilitu pomocí žebříků a klínů. Vedle toho usměrňovali dopravu. Po zdokumentování nehody místo uklidili.

Chodec nepřežil střet s vozidlem na 45. kilometru silnice R56 u obce Paskov na Frýdeckomístecku. Na místě zasahovali policisté, záchranáři i hasiči.

Posádka rychlé lékařské pomoci, která na místo události dorazila, zjistila, že devětašedesátiletá žena byla vozidlem smrtelně zraněna a její poranění se jeví jako neslučitelná se životem. Lékařka mohla již jen konstatovat smrt.

Záchranáři ošetřovali šestadvacetiletého muže, který byl účastníkem nehody, nebyl však fyzicky zraněn. Posádka jej ošetřila s obtížemi interního charakteru a předala na interní oddělení frýdecko-místecké nemocnice.