Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Moravskoslezský kraj

Tři hasičské jednotky zasahují u nehody osobního vlaku a automobilu v obci Štítina na Opavsku. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla v době nehody v činnosti.

Při střetnutí byl zraněn řidič osobního automobilu a škoda byla odhadnuta na 250 000 (200 000 automobil, 50 000 vlak). V době nehody cestovalo ve vlaku do 50 cestujících. Provoz na trati byl obnoven v 15.30 hodin, zakončil Mgr. Martin Drápal, mluvčí Drážní inspekce.

Posádka rychlé lékařské pomoci zasahovala ve čtvrtek 6.2. u dopravní nehody na železnici. Operační středisko ZZS MSK bylo krátce po patnácté hodině informováno o střetu vlaku s člověkem v Třinci. Na místo byla neprodleně vyslána výjezdová skupina s lékařem z třineckého výjezdového stanoviště.

Pětatřicetiletý muž utrpěl při nehodě poranění neslučitelná se životem, kterým podlehl bezprostředně po střetu. Lékař záchranné služby již mohl jen konstatovat jeho smrt. Na místě zasahovala také jednotka HZS, která provedla očištění kolejového náspu.

Ke smrtelné nehodě na železnici vyjížděli záchranáři také v úterý 4.2. Ve večerních hodinách přijali na tísňové lince hlášení o nehodě ze Šenova. Na pomoc vyjela posádka RLP z Havířova. Také v tomto případě se jednalo o střet vlakové soupravy s člověkem. Bohužel i tato nehoda skončila smrtí.

Dvaasedmdesátiletá žena zemřela na následky svých poranění rovněž bezprostředně po střetu přímo na místě události. Na místě zasahovala také jednotka HZS , která provedla očistu kolejového svršku.