Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Moravskoslezský kraj

Jednotka HZS MSK ze stanice Frýdek-Místek, včetně specializované lezecké skupiny, vyjela do průmyslového areálu, kde v kabině zkolaboval jeřábník středního věku a bylo potřeba jej dostat dolů do bezpečí.

Hasiči nejprve pomocí kladky na nosníku a lana vytáhli muže na evakuačním trojúhelníku z těsné kabiny, když s ním museli velmi opatrně manipulovat. Po ošetření zdravotnickými záchranáři jej spustili až na pevnou zem a přeložili do nosítek. Zásah jim trval asi 40 minut.

K požáru vánočního stromku a následnému požáru pokoje na Máchové ulici v Opavě byli vysláni profesionální hasiči HZS MSK z hasičské stanice Opava a dobrovolní hasiči z Opavy – Komárova a Opavy – Kylešovic.

Požár způsobil silné zakouření v obytném domě a tak hasiči museli zachránit 4 osoby, z toho 2 děti za použití speciálních masek. Dalších pět osob bylo z důvodu nadýchání se zplodin hoření zraněno. Požár způsobil škodu za 40 tisíc korun.

Večer došlo na Olomoucké ulici v Opvě k neúmyslnému zapálení vánočního stromku. Na místo události byly vyslány tři hasičské jednotky (profesionální hasiči HZS MSK z hasičské stanice Opava a dobrovolní hasiči z Opavy – Komárova a Opavy – Kylešovic).

Stromek se obyvatelům bytu podařilo uhasit ještě před příjezdem hasičů. Ti pak v zasaženém bytě zkontrolovali a zabezpečili místo požáru a odvětrali zplodiny hoření. Škoda způsobená požárem byla stanovena na 50 tisíc korun.